Usein kysytyt kysymykset

Q: Mistä ylipäätänsä on kyse?
A: Poikkeukselliset ajat ovat kohdanneet koko maailmaa ja suomalaisia. Monelta kotimaiselta pientoimijalta on yhdessä yössä mahdollisesti kadonnut koko elinkeino alta. Tätä vahinkoa pienentääksemme haluamme tehdä suomalaisille helpoksi löytää lähialueensa pientoimijat- ja tuottajat sekä tietysti kannustaa suomalaisia tukemaan näitä toimijoita hankkimalla heidän tuotteita.

Q: Mitä tapahtuu Kotona Kotimaista –päivänä?
A: Kuten nimikin sanoo, toivottavasti mahdollisimman moni suomalainen hankkii tuona päivänä jotain kotimaista pientuotantoa ja jakaa tämän kotisohvaltaan kaikkien muiden kanssa sosiaalisessa mediassa käyttämällä tunnistetta #kotonakotimaista

Q: Millaiset yritykset voivat osallistua ja miten?
A: Ketään ei ole rajattu ulkopuolelle, kunhan toiminta on Suomessa ja tuote on valmistettu Suomessa. Erilaiset tehtaanmyymälät, pienet puodit ja kaupat tulevat ensimmäisenä mieleen, mutta myös verkkokauppaostos ja sen jakaminen ovat aivan yhtä hyviä tapoja. Yritykset voivat mennä verkkosivuillemme www.kotonakotimaista.fi ja lisätä yhteystietonsa sinne muiden löydettäväksi. Omassa viestinnässään riittää että lisää tunnisteen #kotonakotimaista jotta löytäminen muille helpottuu.

Q: Miten kuluttaja voi osallistua?
A: Osallistuminen on helpoimmillaan sitä että hankkii kotimaisen tuotteen ja jakaa sen kotisohvaltaan käyttäen #kotonakotimaista tunnistetta. Lisäksi jos haluaa edesauttaa yrityksiä, heidän tunnisteiden lisäys ja esimerkiksi tietojen päivitys www.kotonakotimaista.fi palveluun auttaa muita löytämään heidät.

Q: Kuka tapahtuman järjestää?
A: Tapahtuma ja koko kampanja on rakennettu vapaaehtoisvoimin ja ilman kaupallista agendaa. Kyseessä ei ole yksittäisen yrityksen juttu vaan koko suomalaisen elinkeinoalan hyväksi järjestetty kampanja.

Q: Onko tapahtumalle jatkoa? Mitä tapahtuu 27.3.2020 jälkeen?
A: Sivusto ja tunnisteet jäävät edelleen voimaan ja toive on tietysti että ainakin niin kauan kuin poikkeuksellinen tilanne on päällä, suomalaiset suosisivat suomalaisia tuotteita. Apua toki kelpaa varmasti kaikille jatkossakin, joten toivottavasti tuotteiden hankkiminen ja niistä tiedottaminen jatkuu tulevaisuudessakin.

Takaisin etusivulle